Home   Νέα - Ανακοινώσεις   Γιώργος Κωστάκης: Ένας σπουδαίος αθλητής στο σχολείο μας

Γιώργος Κωστάκης: Ένας σπουδαίος αθλητής στο σχολείο μας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αναζητώντας πρότυπα που θα εμπνεύσουν αξίες και στάσεις ζωής στα παιδιά, μέσα σε μια καθημερινότητα που βομβαρδίζεται από στρεβλώσεις και μηνύματα αποπροσανατολισμού, προσκαλέσαμε στο σχολείο μας τον αθλητή Γιώργο Κωστάκη. Ένα σπουδαίο αθλητή που κατάγεται από την περιοχή μας και έχει κομίσει τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιτυχία στο νομό Λασιθίου  με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα  στίβου ατόμων με ειδικές ανάγκες που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2013 στη Λυών της Γαλλίας.

Ένας νέος άνθρωπος, απλός, χαμογελαστός, σεμνός, κάθισε ανάμεσα στα παιδιά με τον προπονητή του Λευτέρη Ραφαηλάκη και μοιράστηκε πολλές στιγμές, προσωπικές, αθλητικές και αγωνιστικές, με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ, Δ, Ε και Στ τάξης.

Γύρισε πίσω στο χρόνο όταν και ο ίδιος φοιτούσε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης, μίλησε για τις αθλητικές του δραστηριότητες, τις δυσκολίες και τα εμπόδια που είχε να αντιμετωπίσει, στους στόχους που βήμα βήμα έβαζε και κατακτούσε, στα όνειρα και τα σχέδιά του για την επόμενη μέρα. Σεμνός και διακριτικός πάντα , πρόθυμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών μα και των εκπαιδευτικών, παρέμεινε για πολύ ώρα στη σχολική αίθουσα φωτίζοντας το χώρο και γεμίζοντας τις καρδιές όλων μας  με πίστη, ελπίδα και αισιοδοξία. Κι απέδειξε γι ακόμη μια φορά πως πανάξια αναδείχθηκε ως ο καλύτερος αθλητής ΑΜΕΑ της χρονιάς κάνοντάς μας όλους και πάλι περήφανους.

Στη συνέχεια ο προπονητής  κ. Λευτέρης Ραφαηλάκης έδωσε πληροφορίες στα παιδιά για τα αγωνίσματα στίβου, τους μίλησε  για την αξία της άθλησης αλλά και της σωστής διατροφής. Ανάμεσα στους καλεσμένους μας ήταν και ο προπονητής Βαγγέλης Σαριδάκης ο οποίος προπονεί το γνωστό σε όλους -και φίλο πλέον του σχολείου μας- Μιχάλη Λεμονή. Ο ίδιος μιλώντας στα παιδιά αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες ανάγκες αλλά και τις ξεχωριστές ικανότητες των ατόμων με αναπηρία, στις επικρατούσες αντιλήψεις και συμπεριφορές που συχνά οδηγούν σε αποκλεισμούς και προκαλούν σοβαρά  προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Τόνισε δε την ανάγκη όλοι να πιστέψουμε στους ανθρώπους που αγωνίζονται με ακόμη πιο δύσκολους και άνισους όρους για την κατάκτηση των στόχων τους.

Η πρωτοβουλία για την επίσκεψη του Γιώργου Κωστάκη ανήκει στον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Νίκο Παπαδούλη και εντάσσεται στην Εβδομάδα Δράσης και Ευαισθητοποίησης  του σχολείου για την Ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που  τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, δημιουργώντας έτσι τη δική του παράδοση με ανάλογες πρωτοβουλίες, δραστηριότητες  και επισκέψεις που μοναδικό στόχο έχουν τη διάδοση του μηνύματος για ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με Αναπηρία σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής και της ανάπτυξης.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*