Home   Νέα - Ανακοινώσεις   Συγκινητικές στιγμές με το χρυσό παραολυμπιονικη ΓιώργοΚαπελάκη

Συγκινητικές στιγμές με το χρυσό παραολυμπιονικη ΓιώργοΚαπελάκη

_D200050

Μια ακόμη σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας με αφορμή την τελετή ονοματοδοσίας δρόμου της Νεάπολης προς τιμήν του χρυσού παραολυμπιονίκη Γιώργου Καπελάκη από το Δήμο Αγίου Νικολάου. Η ιδέα -πρόταση διατυπώθηκε από τον εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου Νεάπολης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που οργάνωσε το σχολείο μας το Δεκέμβριο του 2102, όταν προσκαλέσαμε στο σχολείο μας το μεγάλο αθλητή για να συνομιλήσει στα παιδιά (βλ. παλαιότερη δημοσίευση). Πλήθος κόσμου, μαθητές, γονείς και δημότες, αλλά και πάρα πολλοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

απόσπασμα από το χαιρετισμό της Διευθύντριας του σχολείου:

Στις μέρες μας, έχει ξαναζωντανέψει η συζήτηση για αρχές και αξίες, για πίστη και θέληση, για στόχους και αγώνες.,  ευθύνη και χρέος να στείλουμε με τις επιλογές μας και τις πράξεις μας μηνύματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και σεβασμού για τον άνθρωπο, για την κοινωνία και το περιβάλλον. Μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας που θα εμπνεύσουν και θα φωτίσουν τις ατομικές και συλλογικές πορείες και θα προετοιμάσουν για τις επόμενες γενιές έναν κόσμο –αληθινά- καλύτερο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι σήμερα, γατί η εκδήλωση που οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε πέρυσι αρχές Νοέμβρη με αφορμή την Ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στάθηκε αφορμή για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα, να ξανασυναντηθούμε με αγαπημένους φίλους μας και να τους θαυμάσουμε για μια ακόμη φορά από κοντά. Πώς φτάσαμε λοιπόν ως εδώ… Η ιδέα για την οργάνωση της  περυσινής ξεχωριστής εκδήλωσης ξεκίνησε την προηγούμενη ακόμη σχολική χρονιά από τον  φίλο μας Μιχάλη Λεμονή, τον Αγιονικολιώτη αθλητή κολύμβησης, ο οποίος ανταποκρινόμενος πρόθυμα στην πρόσκληση του συναδέλφου μας Νίκου Παπαδούλη, μας επισκέφθηκε μια μέρα της άνοιξης του 2012 (με τον προπονητή του το Βαγγέλη τον Πλουτινάκη) για να συζητήσει με τα παιδιά και  να μοιραστεί μαζί μας τις εμπειρίες και τα συναισθήματά του από μια διαρκή και επίπονη αλλά γεμάτη ικανοποίηση προσπάθεια. Διαπιστώνοντας από κοντά το ειλικρινές και αυθόρμητο ενδιαφέρον των μαθητών μας, ο Μιχάλης μας υποσχέθηκε ότι με τη νέα σχολική χρονιά,  θα προσπαθήσει να μας φέρει σε επαφή με τον Γιώργο τον Καπελάκη, τον χαρισματικό και επιτυχημένο πρωταθλητή κολύμβησης, τον υπέροχο άνθρωπο και αθλητή,  για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, να ευαισθητοποιήσουμε και να καλλιεργήσουμε στους μαθητές μας  το σεβασμό και την αγάπη στον άνθρωπο και στα επιτεύγματά του.  Η υπόσχεσή του μας ενθουσίασε όλους και ακόμη περισσότερο τα παιδιά που περίμεναν ανυπόμονα την υλοποίησή της. Έτσι, ο Γιώργος ο Καπελάκης επισκέφθηκε το σχολείο μας πέρυσι, βρέθηκε  ανάμεσά μας, μίλησε με τα παιδιά, απάντησε στις ερωτήσεις τους, δέχτηκε τα δώρα τους και την αγάπη τους κι εκείνος μας χάρισε την πιο όμορφη μέρα της σχολικής χρονιάς που πέρασε με τη σεμνή γεμάτη νοήματα και μηνύματα παρουσία του. Με την αυθόρμητη ανταπόκρισή και την ουσιαστική παρουσία του ανάμεσά μας.  Τις ξεχωριστές εκείνες στιγμές μοιράστηκαν μαζί μας και φορείς της Νεάπολης. Ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης όχι μόνο τίμησε τον καλεσμένο μας με το θαυμασμό και τα δώρα του αλλά και με την πρόταση –έκπληξη, να δοθεί το όνομα του σε δρόμο της πόλης για να μην ξεχαστεί το πέρασμα του χρυσού παραολυμπιονίκη από την περιοχή μας, για να θυμόμαστε όλοι πως υπάρχουν  άνθρωποι  που με τον αγώνα τους, το προσωπικό τους παράδειγμα και τα επιτεύγματά τους μπορούν να γίνουν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας, μα  κυρίως για τους νέους μας.Πριν δώσουμε το λόγο στους προσκεκλημένους μας θα μου επιτρέψετε μόνο να πω δυο λόγια για την προετοιμασία της εκδήλωσης.

To 1o δημοτικό σχολείο Νεάπολης έχει διαμορφώσει εδώ και χρόνια με τη συμβολή όλων των συναδέλφων τη δική του κουλτούρα. Είναι ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία που το χαρακτηρίζει έντονα η δημιουργικότητα και η  εξωστρέφεια…Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως το καλύτερο μάθημα για τα παιδιά μας είναι αυτό που έχει βιωματικό χαρακτήρα. Πιστεύουμε  ακόμη πως οι εμπειρίες που αποκτούν μέσα από παρόμοιες δράσεις και  εκδηλώσεις,  είναι ανεπανάληπτες και ασύγκριτα ωφέλιμες. Οι συνάδελφοί μου εργάζονται- ή καλύτερα συνεργάζονται- ακούραστα και καταθέτουν  τις προτάσεις τους και τις ιδέες τους καθημερινά, για να εκπληρώσουν τους  σκοπούς και τους στόχους της αγωγής και  της εκπαίδευσης.  Το μεράκι, η δημιουργικότητα, -ο εθελοντισμός πολλές φορές -είναι εκείνα τα στοιχεία που μας ενώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς. Τους Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί καταφέρνουν να με παρασύρουν σ΄ ένα αδιάκοπο δημιουργικό ταξίδι…”

Την εκδήλωση έκλεισαν μουσικά οι μαθητές της Ε τάξης.

Στη συνέχεια όλοι οι προσκεκλημένοι μετέβησαν στην οδό Γιώργου Καπελάκη όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας με το όνομα του χρυσού παραολυμπιονίκη μέσα σε κλίμα  έντονης συγκίνησης και ικανοποίησης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*