Home   Νέα - Ανακοινώσεις   6 Μαρτίου-Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας

6 Μαρτίου-Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας

images (6)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο , αύριο Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014,  θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο μας   δράσεις σε όλες τις τάξεις, με σκοπό την ευαισθητοποίηση στο φαινόμενο της σχολικής βίας και την επαγρύπνηση όλης της σχολικής κοινότητας, ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες εκδήλωσής του και να αποτραπούν οι αρνητικές του συνέπειες στις διαπροσωπικές σχέσεις των μαθητών.

Η αυριανή μέρα λοιπόν, θα είναι για όλους μας ΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που θα αναπτυχθούν θα προβληθούν ταινίες και θα διαβάσουμε παραμύθια-ιστορίες  με σχετικό θέμα, θα συζητήσουμε εκφράζοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, θα ζωγραφίσουμε και θα δημιουργήσουμε τις δικές μας αφίσες, θα παίξουμε και θα μοιραστούμε εμπειρίες.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,Το σχολείο καθημερινά προσπαθεί να ανοίξει δρόμους, να οριοθετήσει συμπεριφορές και να γεφυρώσει σχέσεις, διαφορετικές στάσεις και απόψεις.  Σ΄ αυτή την αδιάκοπη προσπάθεια εσείς είστε ο πολυτιμότερος σύμμαχός μας.

Από τη μια, το ήρεμο, ασφαλές και πολιτισμένο οικογενειακό περιβάλλον αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο για την εξέλιξη και ανάπτυξη ενός παιδιού σε ψυχικά υγιή ενήλικο, με αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμό. Και από την άλλη, το  σχολείο έχει σκοπό και υποχρέωση να συμβάλει-όχι μόνο στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, αλλά πρωτίστως στην ολόπλευρη ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη όλων των παιδιών.  Επιζητούμε τη συνεργασία σας για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος γιατί το σχολείο και η οικογένεια αποτελούν τους δυο πιο σημαντικούς εταίρους σ΄ αυτή την πολύτιμη σχέση, στο κέντρο της οποίας βρίσκεται Το Παιδί.

Το σχολείο μας,  στοχεύοντας στην πληρέστερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση και των ενηλίκων συνεχίζει τις δράσεις του την ερχόμενη εβδομάδα με μια απογευματινή εκδήλωση.

Έτσι, την Πέμπτη 13 Μαρτίου στις 5:00 μ.μ σας προσκαλούμε στο σχολείο μας για να ακούσουμε μαζί την ψυχολόγο κ. Ειρήνη Βογιατζή (μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του ΚΕΔΥ Λασιθίου με εμπειρία σε σχολικά θέματα) και να συζητήσουμε μαζί της για όλα όσα μας απασχολούν γύρω από το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού (θα ακολουθήσει νεώτερο σημείωμα-υπενθύμιση και την ερχόμενη εβδομάδα).

Προτεινόμενη  Βιβλιογραφία

Για μικρότερα παιδιά και γονείς: «Ιστορίες για δειλούς και θαρραλέους» της Χρυσάνθης Τσιαμπλαή-Κελεπούρη και «Ο Ορφέας και οι νταήδες με τα κίτρινα ποδήλατα» του Μερκούριου Αυτζή κ.ά

Για μεγαλύτερα παιδιά και γονείς: «Κόκκινη κάρτα στη βία» του Βιρζινί Λου  και «Ξέρω να λέω ΟΧΙ» της Χριστίνας Ρασιδάκη κ.ά

Υλικό για το χολικό εκφοβισμό μπορείτε να βρείτε μεταξύ άλλων στις ιστοσελίδες:

-Της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του παιδιού και του Εφήβου  www.epsype.gr

- Στο Δίκτυο κατά της σχολικής βίας http://www.antibullyingnetwork.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*